T h r e e f o r t w o

Om 342

Ett fint sammansatt program med romantik, starka känslor och till och med en kulning. Det fick publiken njuta av...

- Lisbeth Bengtsson, TTELA

Läs hela reportaget från konserten i Trollhättans konsthall:


Threefortwo har spelat på alltifrån konsthallar till äldreboenden och kyrkor och finner sig i både sakrala och profana sammanhang. De tar även emot särskilda önskemål om repertoar som exempelvis till bröllop, högtider, mingel m.m.

För mer information och dokumentation från olika spelningar:

-Trion på två musiker- sång, piano och flygelhorn.

Tillsammans med den goda vännen och kollegan Emma Bengtsson har Maria sedan många år tillbaka en, enligt dem själva, trio på två musiker som de kallar:

T h r e e f o r t w o - Det är där cirkeln sluts med tre hörn... En lek med siffror och ord. Sång, piano och flygelhorn utgör en ovanlig och ovanligt härlig kombination som Emma och Maria har valt att utforska och dela med sig av till publiken.Threefortwo har tre olika konsertprogram:

>Nordiska tonsättare
>Romantikens kvinnliga kompositörer
>Jazz, visa och filmmusik

I samtliga program får ett par stycken från folkmusikgenren ta plats, i samband med det kan det hända att man som publik får uppleva både orgeltoner och kulning. Både kvinnliga och manliga kompositörer representeras i programmen förutom i 'Romantikens kvinnliga tonsättare' där något så radikalt som enbart kvinnliga kompositörer fyller upp hela repertoaren. Threefortwo knyter ihop säcken som förenar historiens kvinnliga kompositörer och nutidens genom egenskrivna stycken. Alla tre identiferar sig nämligen som kvinnor i 342...