BIOGRAFI

STUNNING, HAUNTING, MESMERIZING—BEST THING OUT OF SWEDEN SINCE ABBA

-Hollywood Fringe about Mask&Man


A powerful piece of theatre. This work elevated the entire category...

- Constance Jaquay Strickland about Mask&Man

Med 7års utbildning inom hela det estetiska spektrat av sång, dans och teater med musiken som den starka grundpelaren sträcker sig Marias erfarenhet mellan alltifrån dans till dirigering.


Maria Hansson är utbildad i klassisk sång och dirigering på Musikhögskolan Ingesund. Hon har även studerat dans och musikteater på Västanå Teater, Karlstad universitet och Geijerskolan. Som artist har hon bl.a turnerat via Musik i syd och Speldags i Göteborg. Hon har bland annat arbetat med Göteborgsbaserade kompani CRAFT som sångare, kompositör och dansare där de turnérade i norden under 2022.

Maria utvecklade Konceptet "naturopera" under sin tid som artist in residence på OBRAS foundations i Portugal 2019. Inom konceptet skapade hon föreställningen Mask&Man som sedan premiären i Portugal även spelats i Sverige, i Kulturtemplet, och på Fringe festivaler- Göteborg, och blev senare utvald som enda svenska föreställning att streamas till Hollywood Fringe festival samt på Nordic song festival.
Den senaste tiden har Maria fokuserat på att skriva nytt eget material samt fördjupa sig i Barocken och den tidiga musikens värld tillsammans med Avec stråkensemble.
Maria fördjupade i somras sin passion för barockmusik och gick en kurs på Operahögskolan i Stockholm med slutföreställning på Drottningholms slottsteater.